Kako funkcionira vijetnamska viza u zračnoj luci?

e-VIZA I Postupak prijave za vijetnamsku vizu u zračnoj luci
 1
PRIJAVA PREKO INTERNETA
Popunite internetsku prijavu za vizu
Platite kreditnom karticom ili PayPalom
 2
PISMO ODOBRENJA VIZE E-POŠTOM
Primite odobrenje za svoju vizu e-poštom
Preuzmite i ispišite primjerak
 3
UĐITE U VIJETNAM
Predočite svoje pismo odobrenja na šalteru za dolazne vize
Primite vizni pečat u svoju putovnicu
Pribavite pismo odobrenja vize
i potom preuzmite svoju vizu u zračnoj luci odredišne zemlje
Vrijeme obrade za dobivanje odobrenja vize Od ponedjeljka do petka | 07:00 – 11:00 | 13:00 – 16:00 (GMT +7)

Standardna usluga obrade: 24 – 48 sati
Žurna obrada u 8 radnih sati: + 15 $ / po osobi
Žurna obrada u 4 radna sata: + 20 $ / po osobi
Žurna obrada u 2 radna sata: + 80 $ / po osobi
Žurna obrada tijekom subote, nedjelje i državnog praznika: potvrda e-poštom (180 – 200 $ / po osobi).

Pozor!
Usluga vize u zračnoj luci trenutno je dostupna samo za one koji u Vijetnam žele stići zrakoplovom preko Međunarodne zračne luke Tan Son Nhat u Ho Chi Minhu | Međunarodne zračne luke Noi Bai u Hanoiju | Međunarodne zračne luke Da Nang u Da Nangu | Međunarodne zračne luke Cam Ranh u Nha Trangu.

Po dolasku u zračnu luku u Vijetnamu, morate predočiti sve potrebne dokumente:
✔ putovnicu / putnu ispravu
✔ pismo odobrenja vize (prijavite se internetom kod nas da dobijete svoje pismo)
✔ ispunjen i potpisan obrazac za ulazak u zemlju i izlazak iz nje (preuzmite ga ovdje)
✔ gotovinu za viznu pristojbu: 25 $ za jednokratni ulazak (1 – 3 mjeseca) | 50 $ za višestruke ulaske (1 – 3 mjeseca) | 95 $ za šestomjesečnu vizu | 135 $ za jednogodišnju vizu.

Što valja učiniti prije leta za Vijetnam Nemojte zaboraviti ponijeti svoje pismo odobrenja vize, jer uz njega preuzimate vijetnamsku vizu u zračnoj luci, te učiniti navedene korake:

✔ ispišite primjerak pisma odobrenja vize prije nego što odete na put
✔ pažljivo provjerite pismo odobrenja vize i zatražite ispravke ako su prisutne pogreške
✔ ponesite primjerak pisma odobrenja vize koji ćete pokazati pri ukrcaju u zrakoplov i kako biste mogli dobiti vizu u zračnoj luci
✔ ispunite i potpišite ovaj obrazac kako biste uštedjeli vrijeme po dolasku (preuzmite ovdje)
✔ molimo nemojte zaboraviti potvrditi podatke o letu e-poštom za primanje dodatnih usluga (Podrška po dolasku ili VIP brza linija u zračnoj luci).

Što učiniti po dolasku u Vijetnam Kada stignete na terminal u zračnoj luci, ugledat ćete strelicu koja vas vodi do ureda za izdavanje viza (također se zove i dolazna viza ili viza u zračnoj luci).

✔ U uredu za izdavanje viza predočite: vaše pismo odobrenja vize + putovnica + prijavni obrazac za vizu (ispunjen, uz priloženu fotografiju).
✔ Pričekajte da vas pozovu kako biste platili viznu pristojbu (25 $ za jednokratni ulazak (1 – 3 mjeseca) | 50 $ za višekratne ulaske (1 – 3 mjeseca) | 95 $ za šestomjesečnu vizu | 135 $ za jednogodišnju vizu).
✔ Pričekajte svoju putovnicu s vizom.
✔ Upamtite, valja pažljivo provjeriti vizu prije nego što odete jer nećete imati prilike tražiti ispravke nakon što prođete kontrolu putovnica.

Naše osoblje će rješavati proceduru navedenu gore ako naručite ove dodatne usluge: Podrška pri dolasku ili VIP brza linija u zračnoj luci.

Osnovne informacije za traženje vize u zračnoj luci 1- Putovnica mora biti važeća najmanje šest mjeseci prije datuma ulaska u Vijetnam, a podatci se moraju podudarati s onima koji su navedeni u pismu odobrenja vize.

2- U slučaju dvojnog državljanstva, molimo odaberite zemlju prema putnom dokumentu / putovnici koju ćete koristiti za putovanje u Vijetnam.

3- Nositelji diplomatske i službene putovnice ILI posebne putovnice koju izdaje UN moraju zatražiti vizu pri veleposlanstvu.

4- Djeca koja su upisana u putovnici roditelja također moraju preko interneta zatražiti pismo odobrenja vize kako bi dobili vizu u zračnoj luci.

5- Internetski prijavni obrazac za vizu mora biti ispravno ispunjen. Svi podatci u obrascu moraju se podudarati s onima u vašoj putovnici. Podatci koje navedete bit će provjeravani na graničnim točkama u Vijetnamu. Ako navedete netočne podatke, vaša e-Viza ili viza u zračnoj luci neće biti valjana, a vama će biti onemogućen ulazak u Vijetanam.

6- Tražitelj vize ne bi trebao putovati prije datuma dolaska u Vijetnam koji je naveden u registracijskim dokumentima ili riskirati putovanje bez pisma odobrenja vize. Tražitelji vize koji se ne pridržavaju ovih uputa bit će vraćeni.

7- Po dolasku u Vijetnam u međunarodnu zračnu luku, morate biti u mogućnosti predočiti sve potrebne dokumente:
✔ putovnica / putna isprava
pismo odobrenja vize (napravite internetsku prijavu ovdje
✔ ispunjen i potpisan obrazac za ulazak u zemlju i izlazak iz nje (preuzmite ovdje)
✔ gotovina za viznu pristojbu: 25 $ za jednokratni ulazak (1 – 3 mjeseca) | 50 $ za višekratne ulaske (1 – 3 mjeseca)

8- Neke zemlje su oslobođene obveze posjedovanja vize u skladu s unilateralnim ili bilateralnim sporazumima s Vijetnamom, stoga vas ljubazno molimo da unaprijed provjerite popis zemalja oslobođenih obveze posjedovanja vize prije nego predate zahtjev za vizu.

9- Nositelji nigerijske putovnice nisu prihvatljivi kandidati za E-VIZU ili vijetnamsku vizu u zračnoj luci, te njih molimo da kontaktiraju vijetnamsko velelposlanstvo ili konzulat kako bi se prijavili za vizu prije svog putovanja u Vijetnam.