O vijetnamskoj vizi u zračnoj luci

Umjesto podnošenja zahtjeva za vizu u vijetnamskim veleposlanstvima, vijetnamski Useljenički ured pokrenuo je program e-VIZA ili “viza u zračnoj luci” koji vam omogućava da zatražite vizu preko interneta pri kompaniji u Vijetnamu te tražite pismo odobrenja vize uz koje ćete po dolasku u zračnu luku preuzeti svoju vizu.

Svi strani posjetitelji su sada u mogućnosti dobiti pismo odobrenja vize kako bi mogli preuzeti svoju vijetnamsku vizu po dolasku u zračnu luku u Vijetnamu. Više nije potrebno pribavljati vizni pečat u vijetnamskom veleposlanstu prije posjeta zemlji.

Je li e-Viza ili vijetnamska viza u zračnoj luci zakonita?

Da, vašu e-Vizu ili pismo odobrenja vize odobrava i kontrolira vijetnamski Useljenički ured (Ministarstvo javne sigurnosti Vijetnama). Pismo odobrenja vize napisano je na vijetnamskom i engleskom, potpisao ga je i crveni pečat stavio čelnik vijetnamskog Useljeničkog ureda, čime se dozvoljava preuzimanje vize u zračnoj luci po dolasku u Vijetnam.

⚠ Pozor! Trenutno su vize u zračnoj luci valjane samo za one putnike koji žele posjetiti Vijetnam zrakoplovom preko Međunarodne zračne luke Tan Son Nhat u Ho Chi Minhu | Međunarodne zračne luke Noi Bai u Hanoiju | Međunarodne zračne luke Da Nang u Da Nangu | Međunarodne zračne luke Cam Ranh u Nha Trangu. Pogledajte gdje možete preuzeti svoju vizu u zračnoj luci po dolasku u zemlju.

O pristojbi

Postoje 2 vrste naknada za ishođenje vize u zračnoj luci:

✔ naknada za uslugu koju plaćate nama internetom kako bismo pripremili pismo odobrenja vize i poslali vam ga e-poštom.

✔ vizna pristojba: po dolasku u Vijetnam u odabranu zračnu luku, potrebno je platiti 25 USD za vizu s jednokratnim ulaskom u zemlju (1 - 3 mjeseca), 50 USD za vizu s višekratnim ulascima u zemlju (1 - 3 mjeseca), 95 USD za šestomjesečnu poslovnu vizu ili 135 USD za jednogodišnju poslovnu vizu.

Osnovni uvjeti

1- Putovnica mora biti valjana najmanje šest mjeseci prije datuma ulaska u Vijetnam, a podatci se moraju podudarati s onima koji su navedeni u pismu odobrenja vize.

2- U slučaju dvojnog državljanstva , molimo odaberite onu zemlju u skladu s podatcima na putnoj ispravi / putovnici koju ćete koristiti za putavanje u Vijetnam.

3- Nositelji diplomatske, službene putovnice ILI posebne putovnice koju izdaje UN putovnice moraju predate zahtjev za vizu pri veleposlanstvu.

4- Djeca koja su upisana u putovnicu svojeg roditelja također moraju zatražiti vizu preko interneta kako bi dobila pismo odobrenja vize te kako bi dobila svoju vizu u zračnoj luci.

5- Internetski prijavni obrazac za vizu mora biti ispravno popunjen . Svi podatci u obrascu moraju se podudarati s podatcima u vašoj putovnici. Podatci koje unesete bit će provjeravani na graničnim prijelazima u Vijetnamu. Ako ste upisali pogrešne podatke, vaša e-Viza ili viza u zračnoj luci bit će nevažeće, a vama neće biti dozvoljen ulazak u Vijetnam.

6- Tražitelj vize ne bi trebao putovati prije datuma dolaska koji je naveden u registracijskom obrascu ili riskirati odlaskom na put bez primljenog pisma odobrenja vize. Tražitelji vize koji ne uvaže ove upute bit će vraćeni natrag.

7- Po dolasku u Vijetnam u navedenu zračnu luku, morate predočiti sve obvezatne dokumente: ✔ Putovnica / putni dokument ✔ Pismo odobrenja vize (predajte zahtjev preko interneta ovdje kako biste dobili pismo) ✔ Ispunjen i potpisan obrazac za ulazak u zemlju i izlazak iz nje (preuzmite ga ovdje) ✔ Gotovina za viznu pristojbu: 25 $ za jednokratni ulazak (1 - 3 mjeseca) | 50 $ za višekratne ulaske (1 - 3 mjeseca).

8- Neke zemlje su oslobođene obveze posjedovanja vize prema unilateralnim ili bilateralnim sporazumima s Vijetnamom, stoga vas ljubazno molimo da unaprijed provjerite popis zemalja oslobođenih obveze posjedovanja vize prije nego što predate zahtjev za vizu.

9- Nositelji nigerijske putovnice ne mogu dobiti E-VIZU ili vijetnamsku Vizu u zračnoj luci, već moraju kontaktirati vijetnamsko veleposlanstvo ili konzulat kako bi zatražili vizu prije putovanja u Vijetnam.

Sukladno propisima sporazuma sklopljenih između Vijetnama i SAD-a, jednogodišnja viza s višekratnim ulascima dodjeljuje se državljanima SAD-a za najviše 90 dana boravka po jednom ulasku u Vijetnam.
Jednomjesečna viza za jednokratni ulazak
loading...
(Platite preko interneta za pismo odobrenja vize)
  • boravak: 1 mjesec
  • jedan ulazak u zemlju i izlazak iz nje
  • turistička namjena
  • Platite po dolasku viznu pristojbu od loading... USD
Jednomjesečna viza za višekratne ulaske
loading...
(Platite preko interneta za pismo odobrenja vize)
  • boravak: 1 mjesec
  • višekratni ulazak u zemlju i izlazak iz nje
  • turistička namjena
  • Platite po dolasku viznu pristojbu od loading... USD
Tromjesečna viza za jednokratni ulazak
loading...
(Platite preko interneta za pismo odobrenja vize)
  • boravak: 3 mjeseca
  • jedan ulazak u zemlju i izlazak iz nje
  • turistička namjena
  • Platite po dolasku viznu pristojbu od loading... USD
Tromjesečna viza za višestruke ulaske
loading...
(Platite preko interneta za pismo odobrenja vize)
  • boravak: 3 mjeseca
  • višekratni ulazak u zemlju i izlazak iz nje
  • turistička namjena
  • Platite po dolasku viznu pristojbu od loading... USD
Šestomjesečna viza za višekratne ulaske
loading...
(Platite preko interneta za pismo odobrenja vize)
  • boravak: 6 mjeseci
  • višekratni ulazak u zemlju i izlazak iz nje
  • turistička namjena
  • Platite po dolasku viznu pristojbu od loading... USD
Jednogodišnja viza za višestruke ulaske
loading...
(Platite preko interneta za pismo odobrenja vize)
  • boravite do 90 dana u zemlji po jednom ulasku
  • višekratni ulazak u zemlju i izlazak iz nje
  • turistička namjena
  • Platite po dolasku viznu pristojbu od loading... USD