Zahtjevi koje morate ispuniti kako bi ušli i izašli iz Vijetnama

Posted by & filed under Vietnam Travel Guide.

Zahtjevi koje morate ispuniti kako bi ušli i izašli iz Vijetnama

Kako bi ušli u Vijetnam trebate imat valjanu putovnicu s barem šest mjeseci validnosti i Vijetnamsku vizu, dokument koji potvrđuje da ste izuzeti od vize, ili pismo odobrenja za vizu pri dolasku. Možete dobiti vizu, ili dokument koji označava da ste oslobođeni vize u Vijetnamskoj ambasadi ili konzulatu prije polaska prema Vijetnamu. Kako bi dobili pismo odobrenja za ulazak u Vijetnam, morate kontaktirati turističku agenciju prije polaska. Američki građani su izvijestili beskrupulozne putničke agencije koje iskorištavaju putnika.

Ukoliko ste došli bez Vijetnamske vize, dokaza o izuzimanju, ili pisma odobrenja za podizanje vize pri dolasku, neće vam biti dopušteno uđete, te ćete biti hitno protjerani. Vijetnamske vize su većinom važeće samo za jedan ulazak, ukoliko turista nije zatražio višestruku vizu, za koju će biti zatražena provizija. Ukoliko planirate napustiti Vijetnam, te ponovno ući iz neke druge zemlju, budite sigurni da posjedujete višestruku vizu. Ukoliko posjedujete jednostruku, morat ćete zatražiti novu vizu kako bi ste se vratili u Vijetnam.

Molimo vas da zapamtite kako postoje dvije provizije koje morate platiti kako bi podignuli svoju vizu na aerodromu: 1) provizija pečata – plaća se na aerodromu i 2) provizija za organiziranje vize – plaća se agentu koji vas dogovara vizu i pismo odobrenja kod ureda za imigraciju.

Ukoliko planirate doći u Vijetnam kopnom morate imati posebno vrstu Vijetnamske vize koja se pričvršćuje za vašu putovnicu. Molimo vas da kontaktirate Vijetnamsku ambasadu ili konzulat kako bi dobili ovaj tip vize za putovanje kopnom.

Unatoč tome što imate validnu vizu možete biti odbijeni da se iskrcate u Vijetnamu. Upozoravamo vas da Vijetnamski imigracijski propisi zahtijevaju da osoba obavlja u Vijetnamu samo ono za što je viza izdana. Ukoliko promijenite svrhu svog dolaska morate tražiti odobrenje od odgovarajućeg Vijetnamskog autoriteta.

Ukoliko vam je putovnica ukradena ili izgubljena u Vijetnamu, morate nabaviti oboje, i zamjensku putovnicu i zamjensku Vijetnamsku vizu. Ukoliko imate hitan slučaj, molimo vas kontaktirajte vašu ambasadu ili konzulat koji vam mogu izdati zamjensku putovnicu s ograničenim trajanjem u roku jednog dana. Međutim, Vijetnamskoj vladi je potrebno tri do pet dana da vam izda zamjensku vizu.

Osnovne informacije o Vijetnamu

Kako imate jednostavan i brz način da dobijete Vijetnamsku vizu zašto ne napravite kratak put do Vijetnama kako biste bi otkrili tajne čari Vijetnama, prelijepe zemlje Vijetnam i ljubaznih ljudi.

Related Posts

Vijetnamski specijaliteti

On

Vijetnamski specijaliteti Vijetnam ima obilnu trpezu i razrađene tehnike spremanja hrane. Spremanje hrane ne postala… more →

Vijetnamske regulacije

On

Vijetnamske regulacije Pri dolasku u Vijetnam morate ispuniti bijeli i plavi dupli formular. Plaći ćete… more →

Comments are closed.